středa 30. července 2014

More give me more.

https://www.youtube.com/watch?v=EBAzlNJonO8 
Z dnešního focení.
Která je lepší?
Which one is better? 


Čildren/ Children!

Dětičky  <3
I try to photograph childre also, but it's very hard for me. They are so active! And they don't want to smile! It drives me crazy!

pondělí 28. července 2014

cold morning.

I woke up her at 5 o'clock for a walk. She didn't look happy. Look yourself!
she was sleeping! :D



neděle 27. července 2014

Christine.

Christine has now short hair. It's    a m a z i n g ! She looks great and I love to make a pictures of her. 

čtvrtek 17. července 2014

úterý 15. července 2014

new lens!

dnes mi přišel novej objektiv a nikdo se nechce fotit! zrada! tak jsem aspoň vyrazila na západ slunce. a mám z toho zatím dobrej pocit.
.. 
today, my new lens arrived and I have nobody for photographing! such a pitty! so I went make some photos of sunset and I have a good feeling .


neděle 6. července 2014

pátek 4. července 2014

plátěnka/ love nature

Další na světě! Tentokrát pro milovníky přírody.
-----------------
Najdete ji na fleru: http://www.fler.cz/shop/alfreda

čtvrtek 3. července 2014

Múza. Muse

Připravuji svou úplně první kolekci obrazů, s názvem WOMEN. Rozhodla jsem se dát své tvorbě nějaký směr, chci vytvořit nějaký celek, něco co bude mluvit samo za sebe. Chtěla bych objevit různé typy žen, jejích příběhy, životy a všechno bych to chtěla sdělit pomocí obrazů
První obraz je pouhý sen, královná všech žen, múza.
-----------------------------------------
I am preparing my firts collection of paintings, WOMEN. I decided that I have to find right way for my creation, so I am going to paint pictures with one theme (women). I want to explore different types of women, their stories and lives. And I will tell you about theme by my pictures. 
Firts picture is just a dream, the queen of all women, muse.

úterý 1. července 2014

First Day in France - Monaco


Cestu někam za hranice jsme s holkama plánovaly už dlouho, tak dva roky, měli jsme jet původně do Itálie, ale když jsme zahlédly nabídku na třídenní pobyt na pobřeží Francie, nemohly jsme odmítnout. Měli jsme koneckonců po maturitě a kromě památek, jsme se chtěly taky okoupat v moři, což by se nám v takovém Římě podařilo asi těžko. 

Čas uběhl a ani jsme se nenadáli a už jsme seděli v autobuse na cestě na jih. Sedmička vína nesměla chybět, nevím jak vy, ale mě se ještě jinak v autobuse nepodařilo nikdy usnou (jestli to nebude tím, že jsem to jinak ani nezkoušela ..hm), nicméně sedmička byla prázdná bohužel už v Praze, takže to tentokrát byl trochu těžší úkol, ale podařilo se. Dokonce můžu říct, že jsem se vyspala!
Cestou přes Německo, Rakousko a Itálii se nebudu zabývat, už tak to mi to zabralo tehdy dost času tak se nenechám okrádat o další. 


V 8:00 příjezd do Monaka. Vstup 10 euro. Vysoké budovy, krásné moře a palmy.
Och, koukali jsme, krása, konečně moře! Ale taky mraky, první bouřka a zmoklý šaty. Schovali jsme se v kostele. Tehdy jsme proklínali počasí, což se nám nakonec vymstilo, po celý zbytek dne bylo totiž přes třicet stupňů a nebýt chladivého oceánu, byli bychom se bývali vypařili. Jo, koupali jsme se! Moře bylo super, na pláži nebylo moc lidí a celé mě to nadchlo tisíckrát víc než nějaká kasína a luxusní auta před nimi. 

A že tam těch aut bylo. A všichni se u nich museli fotit, doufám, že si to alespoň doma nedávají do rámečků nad postel, to už by byla zvrhlost. Ještě tam měli zahrady, taky moc krásný, samé palmy, kaktusy, čínské stromy (fakt si nepamatuji, jak se jmenovaly) a tak, však to znáte. Pro ty, kteří se dívají na formule, nesmím zapomenout dodat, že okruh jsme viděly. A můžu říct jen jedno, sedět bych v té formuli fakt nechtěla. Uličky úzké a všude nějaká past, prostě to musí být o hubu.

Po koupání na pláži, procházce po městě a zdlouhavé návštěvě místního supermarketu jsme se obtěžkány lahvemi prvotřídních francouzských vín za 3 eura rozhodli navštívit místní akvárium za 10 euro. No, kdybych měla srovnat ty tři vína, co jsem táhla dohromady za 9 euro s akváriem plného rybiček za 10 euro, vína by rozhodně vyhrála. Myslím, že zážitky s nimi budu mít lepší. Ale tak dobře, bylo to pěkný, rybek tam byla spousta, ale já jsem ráda, že poznám závojnatku a jelikož mi anglické názvy nic neříkali, moc jsem z toho neměla. Ovšem pokud máte doma akvárko a jste milovníkem rybek tak se tam určitě stavte, budete jistě nadšení.

No a pak už jsme jeli do Cannes, přímo na hotel, který byl k našemu překvapení pěkný, čistý a jen 200 metrů od pláže! Po vybalení jsme vyrazili do města a zbytek večera jsme strávili na pláži popíjením růžového vína a hraním karet. Bylo super poslouchat šumění moře a koukat na temný obzor.


Malá ochutnávka z Cannes, kde budu pokračovat příště! Kde jste byli vy? Chystáte se sbalit kufry a někam odjet? Jakou zemi doporučujete?

Sweet France!

Tak jsem zpátky, bohužel. Bylo tam nádherně. Hodlám napsat malé článečky o káždém dni v Provence. Celkově jsem tam strávila 3 dny, ale mám pocit, že jsme toho stihli, jako bychom tam byli týden. A ani chvíli jsme se nenudili. 
Už dneska večer kouknu na fotky a snad něco napíšu. 
A co vy? Byli jste už někde? nebo teprve plánujete? :)
-----
I am back! It was amazing! I plan to write short articles about every day in Provence. I was there for 3 days, but we experienced so many things, that I have a feeling that I was there for a week. And we enjoyed every day.
Today in the evening I' ll take a look at photos and I hope that I'll write something finally.
And what about you? 
Have you been somewhere already? Do you plan something? 
Tell me about it! 
---------------------------------
First photo ♥
Baguette et la carte postale
Baget and postcard
...