pátek 30. března 2012

O poutnících

Poutník se zastavil a upřel oči na vesnici v dáli. Tam je můj domov, pomyslel si a pocítil úzkost v srdci. Domov kde vyrůstal, kde se poprvé zamiloval, kde zanechal téměř veškerý svůj majetek. Domov, kam se už nikdy nevrátí, protože tam nenašel to co hledá. Lásku, naději, své sny. Takový domov není domovem poutníka.
    Kde je tedy jeho domov? Jeho domov je na cestě. Cesta, to je teď jeho úděl, jeho cíl, jeho přítomnost, i budoucnost. Cesta jej provází každým okamžikem, každým nádechem i výdechem. Zvolil si ji a nelituje toho. Přijmul ji a ona přijmula, staly se jednou osobou. Ona mu dává naději a on jí děkuje za každý den, když usíná pod širým nebem a z výšin na něj shlížejí hvězdy. Děkuje Bohu za každý východ slunce i za jeho úchvatný západ nad kopci, který jej snad nikdy nepřestane dojímat. Poutník usíná pod širým nebem. Nemá strach, je přece na cestě, je doma. Jeho strážcem jsou hvězdy a jeho průvodcem, jenž mu ukazuje směr, je srdce.
   Poutník nemá cíl. Kdyby jej našel, jeho život by vyhasl a jeho hvězda také. Přestala by zářit a jeho srdce a duše by usnuly. Proto když padá hvězda, my víme, že některý poutník svou cestu vzdal, konec cesty totiž neexistuje, protože vždy je kam jít. Neměli bychom si proto něco přát, ale modlit se, aby co nejvíce potuníků bojovalo za své sny a co nejvíce hvězd, aby zůstalo ne nebi.

čtvrtek 29. března 2012

Šátkování..

Zase si hrajeme ♥
barvíme
koukáme
a divíme se
co z těch barviček
vznikne.
Můžete zakoupit zde. Je tam i spousta dalších ozdůbek. Ráda Vás tam uvidím :)

Help!

Ták a je to tady zase můj obvyklý záchvat pomoci těm co to potřebují. Právě mi došly letáčky o fairtrade. A rozhodla jsem se to trochu propagovat ve škole a tak i tady. Lidi  pokud nevíte o čem to je tak si to můžete přečíst tady. Myslím, že je to správná věc a že koupí fairtrade výrobků zlepšíte život lidem kteří žijí v hrozných podmínkách. Pokud nechcete kupovat výrobky fairtrade, nevadí, ale mluvte o tom. Někteří lidé třeba fairtrade podpoří. :)


Kdyby jste někdo chtěli podpořit Fairtrade ve Vašem městě tak určitě napište na www.nazemi.cz jsou tam moc ochotní lidé :)
Pomoci druhým zdar!

středa 28. března 2012

Sobeckost.

!!!!-Pozor po přečtení tohoto článku si o mě budete myslet že jsem sobecká a závistivá. Ale tak to cítím.-!!!!

Vždycky mne dojímaly fotky, a obzvláště černobílé. Fotografii chápu jako něco co fotograf produkuje proto aby ukázal ostatním svůj pohled na svět. Fotografie má být něco z čeho vyzařuje autorova duše. Ať už je to fotografie cílená nebo fotografie pořízená náhodně. Toužila jsem a stále toužím mít vlastní foťák, proto mne tolik rozčiluje když vidím jak děvčata kolem mne, která vlastní perfektní foťáčky a mají k tomu často i další vybavení, produkují takové fotografie na které se s prominutím nedá dívat! Fotografie je umění, a je to to nejtežší umění! Umění není vyfoti holku v ryflích a tričku s bejskou na hlavě hodit to do černobílé a myslet si že pěkná tvářička dívky to zachrání. I'm sorry, ale tohle přece nemůžete považovat za umění! Víckrát už ne!

P.S. Blbě kecám, raději kdybych koupila foťák a začla fotit. A to taky udělám. Co je psáno to je dáno. a TEČKA. Good luck everybody a já jdu pracovat.

čtvrtek 1. března 2012

O světě kolem...

Upadám v beznaděj svou,
ke dnu se blížím,
myšlenky šeptám do ticha.
To ticho mne tíží.

Proč jen je svět tak složitý,
kde je ta radost z něho?
Na studenou zem zas ulehám,
úzko mi je ze všeho.

Ty doby kdy ptáci zpívali,
kdy nebe bylo jasné.
Ach lidé kde jste nechali?
Svá srdce, své duše štastné.

Všechno upadlo v minulost,
skrylo se v hlubinách času.
Čeká to ve tmě na výlov.
Na tenký pramínek jasu.

Ach lidé vstaňte již!
Z toho snu jež tížil vás,
probudte se a konejte.
Probuďte mír opět kolem nás.

A piece of my soul...

Anything from my heart. It makes me happy and equable.

You can look at this place, there I am and my soul too, if you want, you can buy a piece of her. Merci ♥